Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH)

Goede dagbesteding voor een beter leven met NAH

Wat is een Niet Aangeboren Hersenletsel?

Er zijn verschillende redenen waardoor een Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) kan ontstaan, bijvoorbeeld door een ongeluk of ziekte. Hierdoor zijn delen van de hersenen zodanig beschadigd dat iemand met een NAH bepaalde dingen opnieuw moet aanleren of misschien niet meer zal kunnen doen. Er zijn allerlei behandelingen beschikbaar voor iemand waarbij een hersenletsel wordt geconstateerd. Bij deze behandelingen wordt er vooral wordt gefocussed op training en herstel. Dit gebeurd vaak al in het ziekenhuis of later bij een therapeut.

Wat kun je doen tijdens en na de behandeling van NAH?

Tijdens en na de behandeling van een NAH zijn er veel dingen die spelen voor de persoon met een hersenletsel.  Het normale leven kan erg moeilijk zijn geworden. Ook voor de familie en kennissen kan dit een erg moeilijke periode zijn. Hiervoor wil stichting de Breinpuzzel zijn puzzelstukje bijdragen. Wij bieden dagbesteding in een prikkelarme omgeving en het programma afgesteld op de deelnemer. Deze activiteiten kunnen in eigen ritme en tempo worden gevolgd. Met deze dagbesteding kan iemand met een NAH op een rustige manier een nieuwe invulling geven aan zijn leven en samen met zijn omgeving zoeken naar mogelijkheden voor de toekomst. Hiervoor worden bij ons huis in Rotterdam ook informatiebijeenkomsen en gesprekken over wat NAH inhoudt. Ook kunt u samen met andere mensen die hetzelfde meemaken praten over elkaars ervaringen.

Sport & Beweging met NAH

Fysieke training is erg belangrijk voor het lichaam en stimuleert ook de hersenen. Voor mensen met een Niet Aangeboren Hersenletsel is het daarom ook belangrijk om goed te blijven bewegen om zo te zorgen dat de hersenen gestimuleerd worden en zo te zorgen dat de schade die is aangebracht aan de hersenen kan herstellen. Daarom is er bij de dagbesteding van de Breinpuzzel ook voldoende gelegenheid om te werken aan de conditie.

Meer informatie over NAH

Bent u benieuwd naar alle mogelijkheden die er zijn voor mensen met een Niet Aangeboren Hersenletsel? Dan bent u van harte welkom op onze informatiebijeenkomsten. U kunt ook contact met ons opnemen, wij geven u graag meer informatie en samen met u zoeken naar een goede oplossing.

Meer weten?